iOS12 & Augmented Reality

Naast Virtual Reality is ook Augmented Reality bezig met een steeds grotere opmars in ons dagelijkse leven.

Tegenwoordig is bijna elke smartphone uitgerust met een optie voor Augmented Reality. Apps als Snapchat passen het al op een grappige en toegankelijk manier toe in hun filters. Uiteraard kan de innovator op het gebied van smartphones hierin niet achterblijven en dus heeft ook Apple in hun nieuwe iOS12 de opties voor Augmented Reality zichtbaar verbeterd. En deze toegankelijkheid opent een deur naar eindeloze mogelijkheden.

Want wat is Augmented Reality? Met Augmented Reality (AR) plaats je als het ware een virtueel object in de echte wereld. De wereld eromheen veranderd hier niet, zoals met Virtual Reality wel het geval is.

En juist dat maakt AR een ontzettende meerwaarde voor ons als particulier maar ook voor bedrijven. Hoe? Read and learn.

Particulier

Als particulier heb je een bepaald belang, bijvoorbeeld bij het aankopen van een woning. Want naast al die honderden opties waaruit je kunt kiezen, moet je het ook nog leuk inrichten en wil je dat alles goed bij elkaar past.

De één is hierbij meer visueel ingesteld dan de ander en dan blijkt vaak dat het inrichten van een woning nog wel een hele puzzel kan zijn. Wie kent niet iemand met een bank in de woonkamer die of veel te groot, of juist veel te klein is?

Dat kan nu voorkomen worden. Door vooraf jouw gekozen meubelstuk te visualiseren door middel van AR, kan je zien hoe iets in een ruimte staat. Zo ben je in staat betere keuzes te maken. Dus geen eindeloze zondagen in woonwinkels meer, maar gewoon in één keer goed.

Virtueel bouwen

Maar ook voor de bouwsector is AR een uitkomst en een aanvulling in de werkzaamheden. Dit begint al bij de uitwerking van het voorlopig ontwerp en het definitief ontwerp. Tegenwoordig wordt alles opgeleverd in een BIM-model en deze informatie kan gekoppeld worden aan AR. Op deze manier kan bijvoorbeeld de installateur, tijdens de bouw, door middel van een HoloLens de installaties en de leidingen visualiseren op de casco wanden. Zo weet hij precies waar alle aansluitingen moeten komen. Zoals je snapt scheelt dit niet alleen ontzettend veel tijd, maar reduceert dit ook ontzettend in de foutmarge. Geen foute interpretaties meer en geen gaten waar ze niet horen enzovoort.

Virtueel verkopen

Heel mooi zo’n nieuwbouw pand, maar deze moet ook verkocht worden. En hoe kan je dat nou beter doen dan je kopers mee te nemen en hen de woning virtueel te laten beleven. Bekijk opties in plaats van ze te bespreken. Bied passend advies en neem ze mee naar hun nieuwe thuis.

Een goed voorbeeld van verkopen is overtuigen. Neem renovatieprojecten. Dit zorgt (vaak) voor weerstand bij de bewoners of omwonenden. Want zij moeten vaak een tijd uit hun huis en hebben geen idee wat zij ervoor terug krijgen. Dit kan weggenomen worden door ze vooraf het eindresultaat te laten beleven. Laat ze zien en ervaren dat vooruitgang soms betekent eerst even een stapje terug te moeten, maar dat het eindresultaat altijd beter is.

Slim onderhouden

En als het pand dan eenmaal staat, moet het onderhouden worden. Ook daar is AR een welkome toevoeging. Onderhoudsmedewerkers kunnen situaties van bijvoorbeeld grote installaties visualiseren. Zo kunnen ze sneller fouten detecteren en deze op een kloppende, correcte en eenduidige manier repareren en onderhouden.

De kracht van visualisatie gaat dus verder dan alleen een leuke app. Stel het je maar eens voor..

Zelf beleven?

Kom langs en we laten je graag kennis maken met de mogelijkheden.

info@studio-x.nl | 0548 – 218 128 | www.studio-x.nl