VR & AR toepassingen

Onze Virtual Reality en Augmented Reality oplossingen, zijn tools om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren. Wij creëren werelden die (nog) niet bestaan. Zo kunnen wij situaties simuleren en analyseren. Ook leggen wij een extra virtuele laag over de bestaande wereld. Hierdoor wordt informatie, voor u en uw medewerkers, interactief beschikbaar.

Ons team heeft een achtergrond in de bouwsector. Wij hergebruiken 3D BIM-modellen voor onder andere verkoop, ontwerp reviews, trainingsdoeleinden, het verhogen van de nauwkeurigheid, voorkomen van fouten en toepassingen in beheer en onderhoud. Dit met als doel om slimmer, sneller en beter bouwwerken te ontwerpen, realiseren en beheren.

De voordelen van
VR & AR Toepassingen

Simulaties

Maak simulaties van echte simulaties. Elimineer risico's, voorkom fouten en verbeter de kwaliteit.

Voor slimme processen

Richt uw werkprocessen slimmer in en reduceer (faal)kosten.

Vertel meer

Beelden zeggen meer dan woorden. Onderzoek wijst uit, dat mensen interactie beter onthouden.

Efficiëntere verkoop

Gebruik VR & AR als slimme verkoop tool en onderscheidt u in de markt.

Virtual Reality

Virtual Reality (VR) is niet alleen gimmick. Het is een krachtige tool om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren. Door VR reduceren wij de tijd en kosten en komen we risico’s met als doel om slimmer, sneller en beter gebouwen te ontwerpen, realiseren en beheren.

Wij zijn koplopers op het gebied van VR. Met de unieke mix tussen kennis en ervaring van de bouwsector en VR, zijn wij in staat om als volwaardig gesprekspartner met u mee te denken in het vinden en het aanreiken van de juiste oplossingen.

Bij VR maken wij gebruik van een VR-bril. We simuleren een compleet interactieve virtuele wereld. Niet van echt te onderscheiden situaties worden nagebootst. Dit kan een productieproces, bouwplaats of nieuw te bouwen woning zijn.

Soorten VR & AR

Er zijn verschillende mogelijkheden om Virtual Reality en Augmented Reality toe te passen. Wij hebben de verschillende mogelijkheden overzichtelijk voor u op een rij gezet:

  • Virtual Reality
  • AugmentedReality (Mixed Reality)
  • Web-AR
  • 360° Virtual Reality Tour

Benieuwd naar de verschillen en mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Augmented Reality

Augmented Reality (AR) projecteert een 3D-model in de bestaande wereld. Met een tablet, smartphone of speciale AR-bril kijk je vervolgens naar het 3D-model dat zich is opgenomen in de echte wereld. Het 3D-model kun je vervolgens draaien, verplaatsen, vergroten en verkleinen.

Het mooie van AR is dat de virtuele projectie interactief is. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens de realisatie van een bouwwerk je smartphone, tablet of AR-bril op het bouwwerk en verschijnt het 3D BIM-model als een digitale overlay over het bouwwerk met daarbij additionele informatie voor het realiseren van het bouwwerk.

Stelt u zich voor: “u bent aan het werk in een productieomgeving. U richt uw smartphone op een object en het object vertelt u, middels AR, welke werkinstructies u moet uitvoeren en waarbij u moet opletten. Zou dat niet mooi zijn? Deze wereld is dichterbij dan u denkt. Het team van Studio X realiseert het namelijk al voor diverse klanten over de hele wereld.

TOEPASSINGEN VAN VR & AR

Marketing

Manage de verwachtingen van de eindgebruiker. Die kan zo zijn of haar droomhuis van te voren beleven en VR & AR zorgt ervoor dat ze die ene optie uiteindelijk toch nemen.

Trainingen

Simuleer nieuwe of bestaande situaties en verlaag de veiligheidsrisico’s in de praktijk. Ook wordt zo de kwaliteit verhoogd en worden (faal)kosten gereduceerd.

Ontwerp review

Praat allemaal dezelfde taal aan de hand van een interactief VR of AR 3D (BIM) model. Dit stelt u in staat om vooraf betere beslissingen te nemen, die leiden tot een beter, leuker en efficiënter proces.